Bouw jij graag jouw eigen compacte, duurzame woning? Of heb je een tiny house? In Buurtschap te Veld hebben we 100 plekken te huur voor zelfbouwers, tiny house-lovers en duurzame innovators.

bouw het
lekker zelf

Eigenzinnige woningbouwers gezocht

Wat?
Binnen Buurtschap te Veld zijn honderd plaatsen voor mensen die hun eigen woning willen bouwen of er eentje neer willen zetten. Denk hierbij aan natuurlijke en hergebruikte materialen, inventieve oplossingen en een kleine footprint.

Voor wie?
We zoeken mensen die graag hun eigen woning bedenken en/of bouwen. Je hebt oog voor je omgeving en helpt de buren graag een handje. Welke leeftijd je hebt of hoe de samenstelling van je huishouden eruit ziet, maakt niks uit.

Minitopia
Het hele proces wordt begeleid door Minitopia. Ze hebben ervaring met het creëren van innovatieve en duurzame woonlocaties en woonvormen op verschillende plekken in Nederland. Door samen te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden flexibeler kan, bouwen ze aan een circulaire toekomst.

Alle informatie over inschrijven en aanmelden vind je op hun website:  minitopia.eu/buurtschapteveld

deadline
inschrijven
1 juni 2021

Interesse?

Hoe kom je in aanmerking?

Er zijn drie opties:

  • Je ontwerpt en bouwt je woning geheel zelf en dient bij de inschrijving een tekening of artist impression in zodat we je idee goed kunnen beoordelen.
  • Je bouwt niet zelf maar laat je woning bouwen en dient bij de inschrijving een moodboard en eventueel een schets in. Na de selectie kunnen wij je begeleiden in de realisering hiervan.
  • Je koopt of hebt een tiny house waarvan je een afbeelding meestuurt zodat we hier een duidelijk beeld van krijgen.

Aantal praktische zaken

  • Denk compact: maximale footprint van je woning is 50 m2, en kan twee bouwlagen hebben.
  • De plekken zijn in principe voor vijftien jaar beschikbaar, met mogelijkheid tot nog eens 15 jaar, in totaal dus 30 jaar.
  • De exacte plek van je woning wordt later in onderling overleg afgestemd.
  • De kale huurprijs van de grond is tussen € 300,- en € 400,- vrijgesteld van BTW per maand. Hier bovenop komen je reguliere kosten als water, licht en gemeentelijke belastingen.

*

zet jouw woning
hier maar neer