Bouw jij graag jouw eigen compacte en duurzame woning? Of heb je een tiny house? In Buurtschap te Veld is er ruimte!
LET OP: inschrijven voor 1 oktober

bouw het
lekker zelf

Eigenzinnige woningbouwers gezocht

Wat?
Binnen Buurtschap te Veld is er ruimte voor mensen die hun eigen woning willen bouwen of er eentje neer willen zetten. Denk hierbij aan natuurlijke en hergebruikte materialen, inventieve oplossingen en een kleine footprint.
In het voorjaar zijn 60 van de 100 plaatsen vergeven. Inschrijven voor de tweede fase (de andere 40 plekken) kan tot 1 oktober.

Voor wie?
We zoeken mensen die graag hun eigen woning bedenken en/of bouwen. Je hebt oog voor je omgeving en helpt de buren graag een handje. Welke leeftijd je hebt of hoe de samenstelling van je huishouden eruit ziet, maakt niks uit.

Minitopia
Het hele proces wordt begeleid door Minitopia. Ze hebben ervaring met het creëren van innovatieve en duurzame woonlocaties en woonvormen op verschillende plekken in Nederland. Door samen te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden flexibeler kan, bouwen ze aan een circulaire toekomst.

Alle informatie over inschrijven en aanmelden vind je op hun website:  minitopia.eu/buurtschapteveld

 

Wil jij in aanmerking komen voor een van de laatste 40 plekken? Inschrijven kan tot 1 oktober 2021!

 

alle info op een rij

info-avond op 16 sept

inschrijfformulier

Interesse?

Hoe kom je in aanmerking?

Er zijn drie opties:

  • Je ontwerpt en bouwt je woning geheel zelf en dient bij de inschrijving een tekening of artist impression in zodat we je idee goed kunnen beoordelen.
  • Je bouwt niet zelf maar laat je woning bouwen en dient bij de inschrijving een moodboard en eventueel een schets in. Na de selectie kunnen wij je begeleiden in de realisering hiervan.
  • Je koopt of hebt een tiny house waarvan je een afbeelding meestuurt zodat we hier een duidelijk beeld van krijgen.

Aantal praktische zaken

  • Denk compact: maximale footprint van je woning is 50 m2, en kan twee bouwlagen hebben.
  • De plekken zijn in principe voor vijftien jaar beschikbaar, met mogelijkheid tot nog eens 15 jaar, in totaal dus 30 jaar.
  • De exacte plek van je woning wordt later in onderling overleg afgestemd.
  • De kale huurprijs van de grond is tussen € 300,- en € 400,- vrijgesteld van BTW per maand. Hier bovenop komen je reguliere kosten als water, licht en gemeentelijke belastingen.

*

zet jouw woning
hier maar neer