Minitopia op DDW

#activiteiten #expo #minitopia #water #zelfbouwers < Terug naar overzicht

Van 16 – 24 oktober staat Eindhoven weer bol van de Dutch Design Week-activiteiten. Minitopia doet ook mee. Zo geeft initiatiefnemer Rolf van Boxmeer een lezing tijdens het World Hope Forum. En is Minitopia onderdeel van een expositie in de Embassy of Water.

Het Internationale Word Hope Forum 2021, op 24 oktober tijdens de DDW, richt zich op een eerlijke, duurzame wereld met aandacht voor de maatschappelijke, economische en milieubelastende effecten van onze manier van leven. Rolf van Boxmeer, initiatiefnemer van Minitopia geeft hier een lezing. Minitopia begeleidt op Buurtschap te Veld de zelfbouwers en de Tiny House-bewoners.

Water
Minitopia is daarnaast onderdeel van de expositie van de Embassy of Water. Deze is te vinden in het Designhuis, hartje centrum. De insteek is om een nieuw, duurzaam perspectief op ons watergebruik te laten zien. In de DIY-woningen die op Buurtschap te Veld worden gerealiseerd, wordt ook veel geëxperimenteerd op het gebied van watergebruik. Bijvoorbeeld met de opvang van regenwater en door de inzet van recirculatiedouches (waarbij water wordt opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt).

Embassy
Het uitgangspunt van de Embassy of Water is om mensen meer bewust te maken van de belangrijke rol die we hebben in het functioneren van een gezond ecosysteem. Als we een betere wereld willen maken voor onszelf en alle levende wezens, moeten we onze relatie met water herzien.