Eerste zelfbouw-vergunningen aangevraagd

#minitopia #zelfbouwers < Terug naar overzicht

Afgelopen week bereikten we een nieuwe mijlpaal: de eerste bouwvergunningen voor zelfgebouwde micro-woningen op Buurtschap te Veld zijn aangevraagd!

Op Buurtschap te Veld is ruimte voor in totaal 100 avontuurlijke, compacte woningen. In de eerste inschrijffase zijn 60 plekken vergeven. De eerste bouwvergunningen hiervan zijn nu aangevraagd. De gemeente zal zich hier de komende acht weken over buigen. Als alles voorspoedig verloopt kunnen de nieuwe bewoners van Buurtschap te Veld begin november op de locatie gaan bouwen.

Ook interesse?
Op dit moment loopt de inschrijving voor de tweede inschrijffase, waarin nog 40 plekken te huur worden aangeboden. Wil jij graag wonen op Buurtschap te Veld met een zelfgebouwde microwoning of Tiny House? Schrijf je dan nu in met een plan voor een originele woning die zoveel mogelijk met natuurlijke materialen en duurzame toepassingen wordt gebouwd. De deadline voor inschrijven is 1 oktober.

 

Meer informatie
Op de website van Minitopia vind je meer informatie over waar je inschrijving aan moet voldoen, het traject en de kosten.

Weet je al genoeg?
Dan vind je hier het inschrijfformulier.

(beelden: Minitopia Poeldonk, door Henny van Belkom)