Denktanksessie van Living LAB 040 laat inspirerende ideeën zien

Een voedselbos, deelpaard of co-creatieatelier? Of misschien wel een draaibare woning? In de Living LAB 040 denktank is geen idee te gek! Hier dromen we over de stad van morgen, waarna we kijken welke concrete ideeën we in het Living LAB 040 kunnen uitproberen. Tijdens de eerste denktanksessie van 8 februari bruiste het van de energie en borrelde de ideeën onder niet alleen potentiële bewoners van het LAB, maar ook breed geïnteresseerde Eindhovenaren, snel op. Dat belooft wat voor de volgende sessies!

Wat is de denktank?
De denktank is een broedplaats waar een groep gedreven mensen samen met het Living LAB 040 en haar partners nadenkt over het wonen in de stad van morgen. De denktank denkt mee in de verschillende experimenten die we gaan uitvoeren, zoals de woningen en de inrichting van de kamers, maar ook onderwerpen als het delen van producten en sociale interactie. Hiermee willen we inwoners van de stad een platform bieden om mee na te denken over de ontwikkeling van hun stad. En dit is hard nodig. We worden namelijk geconfronteerd met grote uitdagingen. Het stopt niet bij meedenken. Goede ideeën willen we uitwerken tot inspirerende experimenten en om zo met elkaar te gaan doen en ontdekken hoe we de stad nog mooier kunnen maken. Deelnemers aan de denktank zijn mensen die ook mee kunnen dingen naar een woning in het LAB zo onderdeel worden van de experimenten. Ook zijn het mensen die vanuit hun interesse mee willen denken over de stad van morgen.

Eerste sessie
De sessie op 8 februari was de kick-off van deze denktank-formule. Hierin hebben we de deelnemers bijgepraat op de ontwikkelingen in het Living LAB 040. We hebben gepresenteerd hoe deelnemers aan de denktank in aanmerking kunnen komen voor een woning in het Living LAB 040. Want wonen in het LAB betekent dat je onderdeel bent van de experimenten en je woont in een dynamische leefomgeving. Betrokkenheid, meedenken en je ervaringen delen, is daarbij een belangrijk uitgangspunt. In de volgende sessies die we dit jaar organiseren gaan we inzoomen op diverse thema’s, we bespreken uitdagingen waar we in de ontwikkeling tegenaanlopen en brengen vragen vanuit allerlei verschillende marktpartijen in.

Ook interesse om deel te nemen aan de denktank? En wil je misschien zelfs wonen in het LAB?

Meld je dan aan via de website van Living LAB 040 als potentiële bewoner, zodat we jou kunnen uitnodigen voor de volgende informatieavonden!

Tijdens deze avonden delen we het verhaal van het Living LAB 040, onze dromen en nodigen we  de deelnemers uitnodigen om deel te nemen aan de denktank en samen met ons het avontuur aan te gaan.